Vuoden positiivisin suupohjalainen

suupohjan positiivisin_logoSuupohjan Nuorkauppakamari etsi vuonna 2018 yhdessä Suupohjan Seudun kanssa Vuoden positiivisinta suupohjalaista.

Ehdotuksia Vuoden positiivisimmaksi suupohjalaiseksi tuli lähes 30, joiden joukosta raati valitsi kuusi henkilöä äänestykseen. Yleisö sai äänestää suosikkiaan ja annettujen yleisöäänten perusteella raati valitsi lopullisen voittajan, joka julkistettiin 1.8.2018 Teuvan Elolystien yhteydessä.

Vuoden positiivisin suupohjalainen 2018 on Kaisu Viljanmaa!

Kaisu_nettiinPerhepäivähoitajan työstä eläkkeelle jäänyt Kaisu toimii Teuvan Rivakan Kirkonkylän kyläosaston ylläpitämän Pappilankankaan hengettärenä sekä on aktiivisesti mukana monessa eri luottamustoimessa ja vapaaehtoistyössä. Kaisu on toiminut yli 25 vuotta Teuvan seurakunnan luottamushenkilönä sekä toimii aktiivisesti Teuvan Sydänyhdistyksessä. Kaisu käy Sydänyhdistyksen tapahtumissa ”sydänkaverina” halaamassa ihmisiä. Kaisun mukaan halaaminen mm. alentaa verenpainetta. Lisäksi Kaisu toimii aktiivisesti erilaisissa hankkeissa ja käy palvelukodeissa esiintymässä.

Perusteluissa Kaisusta sanotaan mm., että hän on uskomattoman lämmin ja sydämellinen ihminen, jonka valoisuus tarttuu lähiympäristöön. Hän on aina hymyilevä, naurava ja halaileva ihminen. Hän luo iloisen ja ystävällisen ilmapiirin omalla olemisellaan. Lisäksi perusteluissa mainitaan Kaisun ja miehensä Veikon pyyteetön vapaaehtoistoiminta Pappilankankaalla. Heitä kuvaillaan Pappilankankaan moottoreiksi ja sieluksi, jotka ovat saaneet paikasta kaikenikäisten rentoutumis- ja hyvän mielen paikan.

Kaisu kertoo, että kun joku yksinäinen ihminen tulee Pappilankankaalle, niin Kaisu menee tervehtimään ja kysyy, saanko halata. Halaus saattaa nostaa tulijalle ilon kyyneleet silmiin. Halaamalla Kaisu haluaa ikään kuin katsoa ihmistä syvälle silmiin ja todeta, että todella arvostaa häntä. Hän haluaa, että ihminen saa kokea lämmön tunteen ja että hän on tärkeä.

Omasta mielestään Kaisu levittää positiivisuutta olemalla läsnä ihmiselle, jonka kohtaa. Hän on läsnä lähimmäisenä, arvostaen ja kunnioittaen ihmistä. Lisäksi halaus vielä osoittaa sen, että hän on tosissaan ja voi mennä niin lähelle ihmistä, että voi halata.

Kaisun elämänohje on, että elä tässä hetkessä ja nauti siitä.

Yleisinfoa:

Vuoden positiivisimmaksi suupohjalaiseksi voi ehdottaa ketä tahansa suupohjalaista elossa olevaa henkilöä. Hänen iällään, sukupuolellaan tai ammatillaan ei ole väliä. Tärkeintä on, että hän on levittänyt ympärilleen iloa, positiivista energiaa tai vaikuttanut ympäristöönsä positiivisella tavalla.

Vuoden positiivisinta suupohjalaista haetaan koko Suupohjan Nuorkauppakamarin toiminta-alueelta, joka kattaa nk. historiallisen Suupohjan: Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva, Kurikka, Kaskinen, Kristiinankaupunki ja Närpiö.

Ehdotettujen henkilöiden joukosta raati esivalitsee henkilöt, joiden joukosta yleisö pääsee äänestämään Vuoden positiivisinta suupohjalaista. Annettujen yleisöäänten perusteella raati valitsee lopullisen voittajan, joka julkistetaan elokuun ensimmäisellä viikolla.

Vuoden 2018 raatiin kuuluivat Suupohjan Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Eija Pakkanen, Vuoden positiivisin suupohjalainen -projektipäällikkö Anne Ylihärsilä, Suupohjan Seudun päätoimittaja Vuokko Lehto, Suupohjan Kehittämisyhdistyksen kehittämispäällikkö Hanna-Leena Pihlajaniemi sekä Suupohjan Ammatti-instituutin koulutusjohtaja Esko Lehtimäki.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close